jom klik sini...tengok apa ada...

Followers

Sunday, December 11, 2011

golek golek golek....

aku tak berapa paham sangat...tpi memang best..
jom layan hati yang sedang berduka...

gaya retro...


ni pon best gak

Thursday, December 8, 2011

izikan aku istikharah

sekarang masanya dah berubah
hari berganti minggu
bulan berganti tahun
tahun berganti kurun

aku masih disini
menanti detik cinta yang tak pasti
maafkan aku
andai kehadiranku mengganggu
aku mahu kau tahu
cintaku suci dulu, kini dan selamanya

tapi
izinkan aku istikharah
kerana cintaku pada allah
adalah yang paling aku cintai
dan tak mungkin sesekali
aku memungkiri.





Bersaksi Cinta Diatas Cinta
Dalam Alunan Tasbih Ku Ini
Menerka Hati Yang Tersembunyi
Berteman Di Malam Sunyi Penuh Do'a

Sebut Nama Mu Terukir Merdu
Tertulis Dalam Sajadah Cinta
Tetapkan Pilihan Sebagai Teman
Kekal Abadi Hingga Akhir Zaman

Istikharah Cinta Memanggilku
Memohon Petunjuk-Mu
Satu Nama Teman Setia
Naluriku Berkata

Dipenantian Luahan Rasa
Teguh Satu Pilihan
Pemenuh Separuh Nafasku
Dalam Mahabbah Rindu

Di Istikharah Cinta..

Tuesday, December 6, 2011

untuk lelaki penakut di luar sana....




khas ditujukan untuk lelaki penakut!
diluar sana....
berani buat tapi tak berani tanggung!

kau memang penakut!!!



sendiri mau ingat!

Tuesday, November 29, 2011

wishlist untuk tahun 2012


tak lama lagi tahun 2011 akan meninggalkan kita. dah masuk pon tahun baru...
maser nilah kita akan buat wishlist masing-masing, nak tengok ape azam tahun baru untuk tahun depan.

abang nara pon dah buat wishlist untuk tahun depan...waahhhh...berangan yer...tapi tak salah pon sebenarnye..
(klik sini..)

aku pon ade wishlist aku sendiri...
tapi ape,ek?
eh, sekejap... wishlist aku tahun lepas pon banyak tak tercapai lagi laaaa...
huurrrmmmm....

bisakah?

Wednesday, November 16, 2011

andai ini takdirnya..(2)


ntah..
saya tak faham
betul-betul tak faham
apa lagi salah saya? tak cukup ker pengorbanan saya selama ni?

saya dah cukup sengsara selama ni.
tak boleh ker awak tolong saya hilangkan duka ni?
tak boleh ker awak tolong saya?

saya tak pernah minta apa-apa dari awak
tak pernah!
saya cuma nakkan perhatian awak,
nakkan perlindungan dari awak
saya dah bagi semua yang awak nak
apa lagi yang tak cukup?

awak abaikan saya
buat saya macam tak wujud dalam dunia ni
saya ada perasaan
saya ada harga diri

awak mintak saya tolong
bila saya tak dapat tolong
awak ugut
nak putuskan hubungan
awak fikir tak apa yang saya rasa?

saya betul-betul tak faham
benarkah saya yang bersalah?

teruk ker saya ni?

saya cintakan awak
betul-betul cintakan awak
tapi apa yang saya dapat?
saya tak dapat apa-apa
cinta awak pun saya tak pernah rasa

tak pernah awak hubungi saya
bertanyakan khabar
dah makan ker belum
alasan awak
penat!
sampaikan hujung minggu pun
hari penat awak

tak pernah awak ajak saya keluar
jalan-jalan
macam dulu
macam mula-mula kita kenal

saya terima awak sepenuhnya
siapa awak
darimana awak datang
bagaimana awak?
dulu awak layan saya macam puteri
sekarang macam sampah

apa lagi salah saya?
tak cukup ker apa yang saya bagi?

maafkan saya andai saya bersalah
walaupun sebenarnya saya tak tahu apa kesalahan saya

saya tak tahu samada awak ada pengganti saya
atau tak
tapi kalau ada saya ucapkan selamat berbahagia
moga selama awak sejahtera
dengan kedukaan saya

kerana bagi saya
hanya awak cinta saya yang pertama
dan terakhir
hingga akhir nyawa

terima kasih buat awak
kerana awak yang telah membuat saya kecewa
dan membuat saya bencikan
semua insan
bergelar lelaki

dan bencikan diri saya sendiri
kerana menyintai awak.



Thursday, November 10, 2011

demam smurf di malaysia?

korang pernah tengok kartun ni?
kepada yang tak tau..nilah kartun smurf...
aku agak sumer mesti tau,kan?
sape yang tak tau memang ketinggalan zaman gak ar..
ataupun dia adalah terlalu muda untuk kenal watak-watak dalam citer ni...


okelah...sebelum aku pergi lagi jauh, baik aku citerkan serba skit pasal kartun ni...


smurf
watak kartun ni mula-mula muncul dalam komik seorang kartunis berbangsa Belgium, Pierre Culliford atau nama penanya ,Peyo pada 23 oktober, 1958..lama tu sebelum mak aku lahir lagi..tajuk asal komik nya ialah Les Schtroumpfs dalam bahasa perancis atau De Smurfen dalam bahasa Dutch.


nak citer asal usul kartun ni memang panjang...almaklumlah dah tua bebenor umurnye.. tapi bukan aku nak cerita ni sebenarnya...aku pon bukannya minat kartun ni sangat...memang dari aku kecik-kecik aku tak pernah follow langsung citer ni tapi aku memang suka tang lagu dia...sesapa yang tak pernah dengar lagu dia. jom dengar...
*best,kan?


tapi tu pon bukan mende yang aku nak citer sebenarnya...
aku nak citer pasal kegilaan kartun ni...
aku tak tahu kenapa orang giler sangat dengan kartun ni...sebab tu ley bertahan sampai sekarang...terus terang aku cakap aku memang tak minat..
tapi maybe dia ada tarikan yang tersendiri yang aku tak pernah tahu kot...
sampaikan kat sepanyol ada sebuah perkampungan yang dicat biru sepenuhnya semata-mata untuk menyambut kedatangan movie smurf yang bakal ditayangkan disana...




perkampungan yang dikenali sebagai Juscar,berdekatan Ronda yang terletak di utara sepanyol ni dicat sepenuhnya menggunakan lebih dari 1,000 gelen cat yang berwarna biru menyerupai warna watak-watak dalam kartun smurf sempena menyambut kedatangan tayangan perdana smurf the movie pada julai lalu....








dan sebelum ni mati-mati aku ingat orang-orang kat malaysia ni tak minat kat citer kartun ni..rupa-rupanya jangkaan aku meleset...ramai rupanya peminat kartun ni...antaranya yang duduk kat area rumah aku ni...dan antara peminat terbesar siri kartun ni adalah PKNS.


tak percaya?
tengok ni....


boleh dikatakan semua blok PKNS kat seksyen 20 shah alam ni dicat dengan warna biru (termasuk kuning) macam dalam kartun smurf jugak...



*ni tempat letak moto bawah blok aku


caya,kan? besat ar PKNS.....memang smurf kipas-susah-mati diorang nih!

Thursday, October 20, 2011

aku nak jual kebaya ni....

sape nak beli?
size S
harga bukak rm300
sekali dengan inner
(harge still boleh dirunding)
kalau nak kasut ley jugak
tapi kene tambah rm50 lah..
size 7

baru sekali pakai..
ala... maser ratu kebaya tahun lepas..
boley gak dibuat baju pengantin...
atau baju tunang...
kalau berminat
jangan lupa contact misz shera
dewikhairani2004@yahoo.com

Friday, October 14, 2011

kontest jelly bell's room

aku suka pakai contact lens
suka sangat-sangat
asal pi keje jer aku pkai contact lens
yelah aku kan dah rabun
ayat yang selalu aku pkai
"penglihatan tak jauhlah"

aku dah bosan ngan kaler contact lens yang selalu aku pkai
nak try stail lein pulak
tetiba pagi ni aku
jumpa contest ni 

cam best jer...dpat contact lens free lak tu...

jom check:



oke...ni pic aku untuk that contest....fokus tang contact lens yang aku pkai.....

ni url facebook aku:

aku paling suka contact lens dari jelly bell 
diamond kaler violet...pretty seh!

Wednesday, October 12, 2011

bos...bagi ler cuti....

aku budak baik
baik sesangat
ni betul...
jangan tak cayer...

tetibe teringat mak kat umah...
cian mak aku..dah makan belom?
lamer gak tak balik umah....
last sekali raya aritu,,,eh, dah dua bulan...cian mak aku ek?

aku nak balik..
betul-betul nak balik...
lagipon tak lama lagi besday aku
aku nak sambut ngan mak aku...

so sekarang ni tiap-tiap kali aku masuk keje,
aku akan capai request book dulu...
first nak make sure aku tak silap request
second nak make sure takde orang mintak coti time aku mintak coti gak..
third...sebab aku memang teringin nak coti...

hehehehe
bos...bagi lah aku coti...
aku nak balik umah nih...
eh, ker aku ada tujuan lein nih?
(eh, mana ada....aku serius ni)

ngeh...ngeh...

Saturday, October 8, 2011

stand by me...john lennon



sape tau lagu nih?
memang best giler...lirik dia pon menyetuh perasaan...




When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we see
No I won't be afraid
No I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me

And darling, darling stand by me
Oh, now, now, stand by me
Stand by me, stand by me

If the sky that we look upon
Should tumble and fall
And the mountain should crumble to the sea
I won't cry, I won't cry
No I won't shed a tear
Just as long as you stand, stand by me

And darling, darling stand by me
Oh, stand by me
Stand by me, stand by me, stand by me

Whenever you're in trouble won't you stand by me
Oh, now, now, stand by me
Oh, stand by me, stand by me, stand by me

Darling, darling stand by me
Stand by me
Oh stand by me, stand by me, stand by me 

Wednesday, October 5, 2011

jadik model? layak ker aku?

ye..betul tak cayer?
aku pon tak cayer
ye tak yer jer
aku bukan cantik pon
fotogenik pon tak
bentuk badan maybe ada sket-sket
berani ada
tinggi ada
jerawat pon ada...hahahhaa....


korang caya ker tak?
tunggu dan lihat

tapi ni gambar lamer...mase ratu kebaya aritu...

tak aci...ni gambar edit.....

ni maser kelas modelling kat ESM aritu...
(eh, aku tak citer ek pasal ni?)


habes tu, ble lagi ni aku jadik model?(layak ker?)
tuunnnggguuuu......

Sunday, September 18, 2011

problem solving cara the sound of music

kebelakang ni aku dilanda masalah.
banyak masalah
gila-gila
rasa nak gila

tapi biasalah masalah is masalah
jangan buat masalah jangan cari masalah
tapi masalah tetap datang
kecil besar sederhana
mcam mana nak selesaikan?

aku nak release tension
aku layan youtube...
aku layan lagu-lagu jiwaan...
sebabtu kalau korang perasan sejak kebelakangan ni banyak lagu aku amik dari youtube
ni salah satu cara aku mereleasekan problem....
so aku jumpa ni kat youtube..

kalau karong perasan ni aku amik dari movie the sound of music..movie favorite mak aku...
bagi sesapa yang tahu...oscar winner movie ni release tahun 1959..tahun mak aku lahir
lagu nilah yang mak aku ajar mase kitorang kecil-kecil dulu...
jangan terperanjat....


dan lagu ni juga...

tapi bukan aku ni yang aku nak citer kat korang....aku nak citer pasal lagu ni.....
how you solve a problem like maria
She climbs a tree and scrapes her knee
Her dress has got a tear
She waltzes on her way to Mass
And whistles on the stair
And underneath her wimple
She has curlers in her hair
I even heard her singing in the abbey

She's always late for chapel
But her penitence is real
She's always late for everything
Except for every meal
I hate to have to say it
But I very firmly feel
Maria's not an asset to the abbey

I'd like to say a word in her behalf
Maria makes me laugh

How do you solve a problem like Maria?
How do you catch a cloud and pin it down?
How do you find a word that means Maria?
A flibbertijibbet! A will-o'-the wisp! A clown!

Many a thing you know you'd like to tell her
Many a thing she ought to understand
But how do you make her stay
And listen to all you say
How do you keep a wave upon the sand

Oh, how do you solve a problem like Maria?
How do you hold a moonbeam in your hand?

When I'm with her I'm confused
Out of focus and bemused
And I never know exactly where I am
Unpredictable as weather
She's as flighty as a feather
She's a darling! She's a demon! She's a lamb!

She'd outpester any pest
Drive a hornet from its nest
She could throw a whirling dervish out of whirl
She is gentle! She is wild!
She's a riddle! She's a child!
She's a headache! She's an angel!
She's a girl!

How do you solve a problem like Maria?
How do you catch a cloud and pin it down?
How do you find a word that means Maria?
A flibbertijibbet! A will-o'-the wisp! A clown!

Many a thing you know you'd like to tell her
Many a thing she ought to understand
But how do you make her stay
And listen to all you say
How do you keep a wave upon the sand

Oh, how do you solve a problem like Maria?
How do you hold a moonbeam in your hand?

and this is how to solve all the problem:

OMG!!!
getting married?
perlu ker?

Monday, September 12, 2011

cerita lama( tapi aku tetap nak cerita gakk)

sukenya hati aku bce berita

azad jazmin ngn eira syazira dah nak kawen!
suker nye...sukernye..
tarikh nikah diorang ialah pada 16 haribulan ni kat umah eira di putrajaya...
dah xberapa hari jer lagi...

syiok aih!
hehhehe

oke! tengah aku you tube tadi..
tetiba jumpa lagu ni..

memang bagus giler sore mamat ni...
enjoy!

Monday, September 5, 2011

keje malam...

selamat hari raya sume...
oke hari ni dah masuk raya ke tujuh baruh aku ucap ek?
terlewat ker dah? tak kot?

camat ari raye ar sumer....

punyelah pemalas  nak mampus..

best dok umah sepanjang hari sebenarnya
hari ni keje malam masuk kol 9 nanti

so aktiviti aku hari ni..
bangun kol 9 pagi- ngadap lappy mein city villle
yalah aku kan dah addicted...
sapa2 kat cni yg mein city ville gak sile add aku jadi neighbour ye..
sesapa yang tak...sile blah jauh-jauh...
harap maklum

kol 11 tgh hari lapar la pulak...
pi dapor sat cari mende nak mam...
aiseh xde mende ghupenye..pose aritu dah habiskan sumer
pastu x topup...ni buat gua rase nak marah jer kat diri sendiri..
naseb baik mak yang tersayang bagi ikan haruan kering mase balik dari raya aritu...
aku masak nasi planta ngan goreng kan haruan kering....

kol12 tgh hari..sambung mein city ville...
aih..ngantuk pulak dah..tetba teringat baju sebakol xbasuh lagi...maleh nye...
okelah aku nak p bsuh baju ar dulu....
nak citer lagi?

belum malam agi maaa.....

okelah lagu ni untuk korang...sempena hari yang agak-agak cerah dan panas terik ni...

tanak dengar pi main jauh-jauh...

Tuesday, July 19, 2011

AKU, GERAN KERETA, BAS ROSAK DAN PERUT YANG BERKERONCONG...

story ni khas ku tujukan untuk si MAMAT YANG TAK BERAPA NAK HENSEM a.k.a wak jo tentang apa yang dia dah buat kat aku lebih kurang bulan lalu, yang dia katakan aku sangat kurang hajar dengan dia, and tak hormat kat dia….aku nak dia tahu yang hati aku teramat sakit dan berparut smpai ke belakang tumit dan berjaya membuat aku teramat-amat bengang sampai perut aku pon boleh berkeroncong lagu black metal

(sebab bila aku dah bengang, aku akan berasa sangat lapar, sampaikan kepala lori sekalipon aku boleh telan…)

hari tu aku terpaksa dan dipaksa untuk balik ke kampung, walaupun cuti aku aku hanya 2 hari setengah, urgent sangat-sangat untuk balik ke kampung nun di alor star kedah semata-mata untuk amik geran kereta aku dari maybank

tujuan aku rush ambik geran tu sebenarnya untuk dihantar ke puspakom. almaklumlah aku nyer kete baru nak kuar dari bengkel, dan enjinnya dah ditukar. So, untuk mendapatkan pengesahan dari puspakom, diorang akan mintak geran kereta yang ori dari bank

banyak hallah pulak diorang ni….terima jelah yang fotostat tu..ingat senang ke aku nak mintak coti balik kampung? ingat tak penat ker naik bas 6 jam dari shah alam?
nasib baik bank tak banyak kerenah, just nak mintak tandatangan pengesahan dari owner jer, kalau tak aku rase maunya aku mengamuk dekat pegawai bank tu jugak….

bukan sebab aku taknak balik kampung, jumpa kedua ibu bapa tercinta, tapi masalah nya apa kes aku nak balik kampung kalau pukul nam pagi sampai alor star, malam nanti nak naik bas balik shah alam pulak..Hang ingat aku wonder women ke apa…

TAPI ITULAH REALITINYA…

selesai jer urusan aku kat bank, terus aku rush pulak pi shahab perdana untuk beli tiket bas. nasib betul-betul baik aku baik sebab aku dapat beli tiket bas pukul 11.30 malam karang. yelah..Time-time penghujung cuti sekolah ni, susah sikit nak dapat tiket, pasal semua orang dah balik key el untuk mulakan sesi baru persekolahan (skema la pulak ayat aku..tak boleh blah)…

maka disini lah bermulanya episode paling bangang dalam hidup aku….terima kasih kepada JEJAKA YANG TAK BERAPA NAK HENSEM sebab berjaya menjadikan kebangangan ni sebuah reality yang paling bangang selama aku hidup….
sedap betul aku terlelap dalam bas…sedar tak sedar dalam pukul 4 lebih bas dah nak masuk negeri Selangor…mau nya tak letih? dah sepanjang hari aku berjalan…ingat aku boleh tahan ker?

(*1-oh, ya..lupa lak nak cerita, pas aku pi beli tiket bas kat shahab perdana mergong, aku terus ikut mak bapak aku pi kenduri kahwin sedara belah mak aku kat Bandar darulaman, jitra in case lah takut aku tak sempat makan malam karang, lagipon memang sepanjang hari aku tak makan langsung…komitment punya pasal…)

(*2-elloo...yang tak tau jauh mana antara mergong dengan jitra tu tolong jangan buat kesimpulan sendiri…sila google map untuk kepastian..)

aku tersedar bila tetiba bas berenti secara mengejut…aku betul-betul fikir yang bas ni dah accident..maybe aku da arwah dah kot? rupanya sangkaan aku meleset…bas ni rosak rupanya…betul-betul lagi berapa km nk sampai bawah sign board ‘SELAMAT DATANG KE NEGERI SELANGOR’. owh rupenyer dah masuk sabak bernam….
aku tengok jam dah nak masuk pukul 5 pagi…agak aku lah sebab jam aku ni cepat 15 minit dari waktu sebenar…yelah..jam pakai kerja memanglah cepat sikit timing nyer..biaselah…

mamai, mengantuk tapi still boleh tahan lagi…takpelah…biasanya kalau bas rosak, diorang pakai back up team, mesti ada punyalah bas lain yang akan datang unuk bawak kitorang(penumpang baslah..) untuk ke destinasi..

malangnya setelah hampir 2 jam menunggu..back up bas yang datang kebanyakannya just masuk key el and klang….abes, macam mana dengan shah alam? aku dah mula risau…dahlah sejuk pepagi buta ni, penat. perut makin berkocak…aku rase rase pon back up nasi kenduri kawin siang tadi dah makin hilang kesannya..yelah…dah berapa jam…

Last-last driver bas tu boleh kata back up bas yang untuk ke shah alam akan datang pukul 8 karang!! gila ker ape??aku dah makin lapar ni…penat…and then dia boleh cakap, kalau nak cepat, pegi jer key el, pastu cari bas lain dari sana…aku dah start bengang..tapi boleh handle lagilah bila dia kata boleh claim balik kat kaunter bila sampai pudu nanti…

Ah! aku tak larat nak tunggu lama-lama..dahlah sejuk, menggigil dengan aircond bas ni…harap air cond sejuk bakpe, enjin tak leh hidup..(aku pon heran..tang mana enjin, tang mana air cond?) maunya aku suruh jer driver bas tu tolak bas dari sabak bernam sampai shah alam..pastu nanti berenti betul-betul depan rumah aku..

TAPI AKU TAK GAMAK...AKU KAN BAIK HATI ORANGNYE…

pastu, bile ada jer bas back up berenti, aku terus ambik keputusan untuk tukar jer bas…even bas tu masuk key el…takpelah…redah jer…aku tak larat nak tunggu sampai ke siang…banyak lagi perkara wajib aku nak kena buat…(makan misalnya…)

aku berjaya menjejakkan kaki kat pudu sebelum pukul 7 pagi…fulamak..pudu baru lah…canggih woo…and perkara pertama ialah mencari kaunter tiket..(baru aku ingat…bas eagle express…memang sumpah aku takkan naik bas ni lagi dah balik ampung nanti) dan aku yakin sebelum pukul 7 pagi takde maknenye kaunter tiket bas nak bukak….

untuk menghilangkan rase frustrated aku  dan menunggu bila masenye kaunter tiket nak bukak..melilau aku cari toilet kat dalam pudu ni…haram jadah sumer kunci..adaka patut! terpaksa aku tunggu kat depan toilet sampailah ada cleaner yang bukakkan kunci toilet…maka dapatlah aku basuh muka cuci taik mata sikit-sikit…

tapi untuk tunggu kaunter bukak, aku rase maunya aku kene tuggu sampai pukul 
10 karang…takpelah..aku kasi halal jer lah duit tu…maleh aku nak claim…penat sangat dah ni… perut, dapatkah kau bertahan lagi?

Time nilah JEJAKA YANG TAK BERAPA NAK HENSEM baru sibuk-sibuk nak call, Tanya pukul berapa nak sampai.. Tau tak aku terkandas kat key el ni? kalau boleh, beliau nak jugak-jugak aku sampai sebelum pukul 9 pagi sebab beliau nak terus ke puspakom.
aku pon dengan kelam kabut keluar dari pudu cari LRT untuk ke KL sentral.then, cari komuter ke shah alam pulak. baru aku teringat stesen PUTRA plaza rakyat betul-betul kat belakang pudu (even aku selalu naik LRT, tapi aku sebenarnya tak pernah naik PUTRA…manelah aku tau nak naik ke arah Gombak atau seri petaling? ) tapi aku taulah kalau nak naik Komuter kene turun kat Stesen Bandaraya..Tang mana sebenarnya bandaraya sebenarnya tu pun aku tak tau…yelah..aku dok shah alam, bukannya key el…

Part yang paling malang untuk aku bila aku tertinggal fail geran kereta aku kat toilet pudu! nasib baik aku sedar awal, sebelum aku naik PUTRA lagi. so aku terpaksa minta kebenaran dari akak yang jaga kaunter PUTRA tu untuk patah balik ke pudu pi cari fail aku yang tertinggal. nasib baik jugak tertinggal kat pudu, kalau tertinggal dalam bas?
Time aku sampai balik kat pudu, ada pakcik ni dah duduk sedap depan kaunter toilet. (And aku percaya pakcik nilah orang yang jaga toilet,kutip duit toilet-tadi takde pon?..) aku buat tak tau terus meluru ke dalam toilet even aku dengar pakcik tu panggil ‘miss,miss’…what? aku bukan nak kencing! aku nak ambik fail aku tertinggal lah! waktu aku keluar tu jugak baru aku perasan dua tiga orang brader yang duduk-duduk kat situ time sebelum aku berangkat tadi still ada kat situ lagi…tersengih-sengih macam kerang busuk!

bila sampai balik kat PUTRA, aku still konfius samada nak naik ke arah Gombak atau arah seri petaling sebab dua-dua nanti memang akan bertemu di stesen bandaraya. last-last aku nekad jer naik Putra arah seri petaling. pastu barulah aku tau yang aku dah salah naik keretapi bila perhentian berikutnya hang tuah. sepatutnya perhentian berikutnya kalau aku nak ke bandaraya ialah stesen masjid jamek. korang konfius ker? aku pon konfius gak….

Time tu jugak aku turun keretapi tu and pergi kat perhentian arah yang bertentangan….dipendekkan cerita, akhirnya sampai gak aku kat stesen bandaraya….

satu hal pulak dah sampai stesen bandaraya, aku terpaksa cari manelah pulak stesen komuter ni? merayau-rayau aku pepagi buta kat area tu…ikut sign board, tapi separuh jalan jer diorang pacak…tak tunjuk habis…sampai last sign board aku follow, pastu hilang! patutlah orang cakap DBKL ni pamalas…sekarang baru aku percaya!

Time aku konfius, mengantuk, lapar, penat, dengan kaki sakit (sebab kasut yang yang aku pakai makan kaki…) time tu jugak JEJAKA YANG TAK BERAPA NAK HENSEM call, suruh aku cepat sikit….nak jer aku jerit kat dia tengah-tengah key el tu yang AKU DAH SESAT LAH WOIII!!!! padahal jam belum lagi pukul 8

Last-last aku dah give up, and terlampau penat gila babas, rasenye macam nak tidur jer kat kaki lima. At least aku bolehlah rehat barang sekejap, tu pun kalau DBKL tak halau lah….

Dan aku rasa bab paling bodoh bila aku hantar mesej kat JEJAKA YANG TAK BERAPA NAK HENSEM mintak dia tolong datang jemput aku kat sini, sebab aku betul-betul dah taklarat nak berjalan, aku rase macam nak pengsan kat sini and yang paling penting sekali aku dah sesat…

dia boleh jawab ‘AWAK GILE KER NAK SAYA JEMPUT AWAK DEKAT KL TU?’
lagi parah jiwa aku… rase macam nak nangis jer time tu (tapi memang aku dah menangis dah pon)….sekuat manapun aku, time tu aku betul-betul give up, tak larat langsung nak melangkah lagi..

aku pon reply ‘TAKPELAH KALAU MACAMTU, DARI AWAK JADI GILA, BAIK SAYA JER YANG JADI GILA MERAYAU-RAYAU KT KL NI SORANG-SORANG, PUAS HATI?’

Dan buat kesekian kalinya aku rase yang dia takkan faham…

Dan satu-satunya petunjuk yang aku dah tak sesat bila aku nampak orang ramai-ramai datang dari satu arah. gaya diorang macam nak ke ofis, dan bau perfume diorang pon wangi jer…seolah-olah baru jer disembur…(yelah..pepagi macam nikan time orang masuk ofis….) aku pon follow dari arah mana diorang datang…sekali macam jejak pemburu jejak daaa..

baru aku tau yang stesen komuter tu sebenarnya kat seberang jalan..kene lalu jejantas…memang takde satu signboard pon kat sini yang mengatakan stesen komuter tu sebenarnya jaaauuuhhh lagi…

And aku pon baru sedar yang duit dalam dompat aku tinggal rm10 jer….manalah aku terpikir nak cari ATM…kepala otak aku kan tengah serabut! dan kenapalah tak ada orang jual kopok ker, air ker kat stesen ni? boleh jugak aku isi perut sikit sementara menunggu keretapi…tapi realitinya…TAK ADA!!

nasib baik mak supply jeruk pelam satu Tupperware…boleh jugak aku buat sarapan. And aku perasan awek sebelah kanan aku and amoi sebelah kiri aku jeling-jeling jer kat jeruk pelam aku ni. tak taulah samada diorang kecur air liur tengok aku makan jeruk ataupun diorang heran tengok aku makan jeruk pepagi buta macam ni. tapi perasaan aku lebih kepada yang nombor dua. Ah, lantaklah…perut aku dah pedih gila babeng dah ni….

Time tu jugak baru aku sedar yang kaki aku yang melecet ni sebenarnya dah berdarah..penuh kasut..patutlah aku rasa becak jer dari tadi. rupanya dah becak dengan darah…

dipendekkan jugak cerita, akhirnya komuter ke shah alam pon sampai dengan jayanya…syukur alhamdulillah….boleh lah aku makan nasik sampai shah alam karang…
cerita aku tak habis kat situ jer…elok sampai kat stesen shah alam seksyen 19, JEJAKA YANG TAK BERAPA NAK HENSEM dah pon menunggu dengan muka masam…dahlah tak hensem, buat pulak muka macamtu, tetiba lak perut aku berkeroncong balik…tension betul…tujuan dia untuk dapatkan geran kereta tu jer…bukan sebab nak jumpa aku pon!

kalau aku seorang lelaki, aku akan tanya tunang aku; penat ker? dah makan ker belum? nak makan tak? cukup tidur ker tak? sakit kaki ker, setidak-tidaknya aku akan tanya tunang aku macam mana rumah, ataupun pasal perjalanan aku tadi. tapi realitinya TIDAK!

tanpa sepatah kata beliau hantar jer aku terus kat rumah…habis macamtu jer…bila aku tanya, nak terus ke puspakom ker?

dia boleh jawap ‘PENATLAH…NAK SAMBUNG TIDUR..TENGAH HARI KARANGLAH PERGI’

ADUHAI…..TEPUK DAHI AKU!!!!

perlukah aku cekik seseorang????


Thursday, July 14, 2011

tiada yang tinggal untukku??

apa lagi yang tinggal?
setelah segala cinta yang kumiliki dah kuserah
hanya untuk mu
insan yang pernah bergelar kesayanganku
insan yang pernah bertakhta dihati
yang sedang bertakhta
yang sentiasa akan bertakhta
dihati disanubari
diminda dijiwa

tak tahu lagi apa aku nak kata
sebab kebisuan kamu membuktikan
aku bukan lagi yang kau cinta
bukan lagi insan yang kau sayangi

tak tahu apa salah ku
tapi

dengarlah kataku buat kali terakhir
walau mungkin kau takkan pernah lagi membaca
apa sahaja yang aku luahkan disini

aku cintakan kau
dulu kini dan selamanya
takkan ada cinta lain lagi selepas kau
walau hinnga detik nafas ku yang terakhir nanti

teramat sayang
sepenuh jiwa dan raga
biar apapun yang telah kau lakukan
biar betapa dalam hatiku kau lukakan
biar betapa sakitnya hati ini

maaf apa jua kesalahanku
maafkan kealpaanku
andai menyakitimu

aku mohon undur diri
andai ini yang kau pinta
andai ini yang akan membahagiakan mu
assalamualaikum..

Tuesday, July 12, 2011

jom usyar...

citer budak pompuan...

ape ek diorang buat untu tarik perhatian?
perlu ker?

jom usyar...









Sunday, July 10, 2011

novel bersiri (siri berapa ntah...bace jelah..)

bila cinta didusta


HARI minggu yang sungguh tenang. Cuaca amat panas. Bosan duduk dirumah. Sepanjang hari dia asyik mendengar tangisan Aryan. Khairul semakin rimas dengan rengekan Aryan. Apabila ditanya perihal Aryan, Adrianna hanya menjawab Aryan demam biasa. Penat dia melihat Adrianna kehulu kehilir memujuk Aryan. Bila dipelawa untuk membawa Aryan ke klinik, Adrianna enggan. Menurutnya Aryan baru sahaja dibawa ke klinik malam tadi. Akhirnya Khairul mangambil keputusan utuk keluar.
            “Demamnya belum kebah lagilah sayang. Baru sepuluh minit I bagi ubat demam. Nanti tertidurlah ni. Kan Aryan, kan?” Adrianna tenang menjawab. Tangannya menepuk belakang Aryan. Mulutnya sekali-sekala kedengaran berzikir bagi menenangkan anaknya.
            Setelah pasti Aryan sudah mulai tertidur, dia menghenyakkan punggungnya ke sofa. Aryan diletakkan secara meniarap di ribanya. Peti televisyen dipasang perlahan agar tidak mengganggu Aryan.
            Are you sure don’t want to seek doctor for Aryan?” Khairul mempelawa sekali lagi. Sekadar mendapatkan kepastian.
            “Tak payah. I boleh handle. Thanks.” Adrianna menolak. Matanya tidak lekang dari kaca televisyen. Tangannya masih menepuk lembut Aryan yang diribanya.
            “Kalau macam tu, I keluar dulu.”
            “Kemana?” Adrianna menoleh.
            “Car wash. Basuh kereta. Kenapa? Ada barang dapur nak kirim ke?”
            “Hmm...Nothing for now. But if got anything I’ll message. You’ll bring your handphone, dear?” Adrianna bertanya kembali.
            “Ada. I bawa. I’ll go now then. Bye.” Khairul berkata sebelum berlalu keluar mendapatkan kereta.
            “Okay.” Adrianna kembali menonton televisyen. Baginya tidak ada apa yang perlu dirisaukan mengenai Khairul. Kesihatan Aryan lebih utama. Tangannya tidak berhenti menepuk belakang Aryan. Sesekali mengusap belakang bayi itu. Sayangnya kepada Aryan melebihi segala-galanya.


 .............


DIA leka membaca akhbar. Seketika, dia berhenti membaca untuk meneguk kopi. Suasana di gerai itu sangat tenang. Hanya terdapat beberapa orang pelanggan selang dua buah meja daripada mejanya. Kedengaran bunyi deejay radio sedang berceloteh. Sekali sekala deejay memainkan beberapa buah lagu. Khairul tidak pasti topic apa yang sedang dibincangkan. Sekadar untuk memeriahkan suasana. Dia sengaja memilih gerai yang paling hujung untuk menikmati secawan kopi agar dia dapat melihat keretanya dengan jelas.
            Seberang jalan bertentangan dengan gerai yang dikunjunginya, dia dapat melihat beberapa petugas car wash sedang tekun membasuh kereta proton perdana V6 kesayangannya. Mula-mula mereka menyiram air sehingga membasahi keseluruhan keretanya. Kemudian meletakkan entah apa-apa sabun untuk mencuci keretanya. Dia tidak pernah mengambil tahu bahan kimia apapun yang digunakan. Yang dia tahu, keretanya sudah bersih dan selesa untuk dipandu.
            “Khairul!” Dia tersentak. Seseorang memnggil namanya. Bahunya ditepuk dari belakang. Kuat.
            “Muaz! Hey, kau buat apa kat sini? duduklah” Khairul mempelawa. Seketika, mereka bersalaman.
            “Lama betul aku tak Nampak kau. Makin handsome sekarang, ya?” Muaz, bekas rakan sepejabatnya masih belum berubah. Masih suka memuji.
            “Well, macam biasa. Aku sentiasa kacak.” Khairul berseloroh.
            “Aku dengar-dengar kau dah kahwin,kan?” Muaz bertanya.
            “Dah dekat setahun pun. Anak aku pun dah besar.”
            “La... lama betul rupanya aku tinggalkan CempakaSari. Tak sangka betul. Apa khabar Hartini sekarang?” Khairul terdiam seketika. Wajah Muaz direnung dalam-dalam.
            “Dah lama aku tak jumpa Hartini. Aku pun tak tahu mana dia sekarang.” Khairul  tidak berselindung. Muaz terlopong.
            “Tapi dulu kan...” Muaz tidak dapat menghabiskan kata-katanya. Dia sedia maklum kisah percintaan Khairul dan Hartini sejak beberapa tahun lalu. Dia juga pernah mewakili Khairul sewaktu majlis pertunangan mereka dahulu.
            “Adrianna isteri aku sekarang.” pendek jawapan Khairul. Tapi mampu membuatkan Muaz terus terlopong.
            “Arianna? Tapi..” Muaz masih tidak dapat meneruskan ayatnya. Dia segera teringat kisah semalam. Betapa mesranya Adrianna berdampingan dengan seorang lelaki berhampiran kawasan pejabatnya. Dia melihat Adrianna mendukung seorang bayi. Mereka kelihatan seperti sebuah keluarga. Betapa menyampahnya dan bencinya dia melihat kebahagiaan ‘keluarga’ itu. Bagaimanapun dia amat pasti lelaki yang ditemuinya bersama Adrianna itu bukan Khairul.
            “Tapi apa?” Khairul bertanya. ada sedikit senyuman dihujung katanya. Geli hati melihat rupa Muaz. yang terpinga-pinga. Namun dia tidak tahu apa sebenarnya yang difikir Muaz.
            “Berapa agaknya umur anak kau sekarang?” Muaz menukar topic. Dia cuba menyiasat. Ingin dipastikan apakah yang dilihatnya semalam benar-benar Adrianna atau orang lain.
            “Lapan bulan. Kenapa?” Pendek jawapan Khairul. Muaz tersentak.
            ‘mungkin juga bukan Adrianna.’ Muaz berbisik dalam hati. Cuba untuk menafikan apa yang dilihatnya. Tak mungkin dia akan memberitahu Khairul mengenai pertemuannya dengan Adrianna semalam.
            “Hey, story lah sikit. Macam mana kau boleh sangkut dengan Adrianna pula.” Setahunya dulu sedikit pun khairul tidak pernah hairan dengan godaan Adrianna yang seksi dan tergedik-gedik.
            “Hartini tipu aku...” Khairul menghela nafas yang panjang. Dia lalu menceritakan bagaimana akhirnya dia berkahwin dengan Adrianna, dan bukan dengan Hartini yang pernah dicintainya.

Tuesday, July 5, 2011

jom peningkan diri sendiri...

jom tengok dunia dalam bentuk perspektif yang pening dan memeningkan
tamau cakap banyak coz aku pon da pening...
zzzzzzz.....
























selipar lama

selipar kaler lain